Een ontdekkingsreis is wat iedere student wilt. Als je nog jong bent wil je de wereld verkennen voordat het te laat is en je achter, voor de meeste, bureau moet gaan zitten voor de komende 40 jaar totdat je met pensioen bent en dus officieel weer vrij. Als jonge vrouw of man wil je leven en de wereld zien op zijn mooist.

Zelf heb ik me altijd afgevraagd wat er allemaal is in deze wereld. Ik weet dat het lastig wordt om alles te gaan zien, maar een groot deel of in ieder geval zo veel mogelijk moet kunnen. Ik wil de Himalaya beklimmen, surfen op de golfen in Kaap-Stad en relaxen in de hangmatten van Jamaica.

Scheve wereld

De wereld is naar mijn idee erg scheef. Als je jong bent wil je er op uit en wil je alles doen wat kan nu je nog sterk en energiek bent. Je wilt de wereld zien zoals hij bedoeld is. En niet zoals hij verpest wordt door de mens, die langzaam en zeker de wereld uitwoont tot er niks meer over is van zijn oorspronkelijk schoonheid. Maar het grootste probleem is dat veel jongeren het geld niet hebben om over de wereld te gaan reizen.

Het scheve is dat zodra je het geld hebt je waarschijnlijk geen tijd om te reizen, omdat je vast zin aan verplichtingen. Dit kan het zijn van een kantoorbaan of kinderen. Maar het reizen kun je dan vergeten althans voor een langere periode, want met de 30 dagen die je per jaar hebt ga je niet ver komen om een ”wereldreis” te maken. Natuurlijk kun je nog stedentrips doen zoals naar Lille, Parijs of Barcelona. Maar echt ver zal je er niet mee komen.,

Voor informatie over stedentrips in Lille kun je kijken op een website over Lille. En vraag dan altijd goed naar de extra informatie.